Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon: Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη

Pantheon: Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη
Ο «τρελός» λαϊκιστής Beppe Grillo απειλεί την ευρωπαϊκή σταθερότητα
Το αντισυστημικό και αντιευρωπαϊκό Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με την Pantheon Macroeconomics.
Το σχόλιο της Pantheon έρχεται στη σκιά νέας δημοσκόπησης, βάσει της οποίας το Κίνημα των Πέντε Αστέρων είναι πλέον το μεγαλύτερο κόμμα στην Ιταλία.
Ο Beppe Grillo, ο «τρελός» λαϊκιστής - όπως τον αποκαλεί η Pantheon -, που τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, είδε τη δημοτικότητα του κόμματός του να ενισχύεται στο 32,3%, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos.
«Αν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων καταφέρει να διασφαλίσει ένα ποσοστό 30% με 40%, τότε θα πρόκειται για μια εξέλιξη πολύ ανησυχητική για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Σχετικά με το αν μπορούν να πετύχουν κυβερνητική πλειοψηφία, μένει να αποδειχθεί…», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της Pantheon Macroeconomics για την Ευρωζώνη, Claus Vistesen, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Μάλιστα, ο Vistesen άφησε να εννοηθεί πως αν η ανάπτυξη της Ιταλίας παραμείνει ασθενής το 2017, τότε τα ποσοστά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων αναμένεται να ενισχυθούν.
Πάντως, όπως σημείωσε, με δεδομένο ότι επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία, αν εκλεγούν φιλευρωπαϊκές δυνάμεις, τότε η Ευρώπη θα είναι αρκετά ισχυρή να διαχειριστεί τον «τρελό άνθρωπο» Beppe Grillo, σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης