Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds: Βασική πηγή κινδύνου για το ευρώ οι εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία

tags :
Lloyds: Βασική πηγή κινδύνου για το ευρώ οι εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία
Οι θεμελιώδης εκτιμήσεις της εύλογης αξίας για το ευρώ είναι περίπου στα 1,20 δολ.
«Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι πιθανό να παραμείνει ως βασική πηγή κινδύνου για το ευρώ με τις εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία εντός του τρέχοντος έτους να είναι πιθανώς τα πιο αξιοσημείωτα πεδία ανάφλεξης κατά τους επόμενους μήνες».
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές της Lloyds Bank, επισημαίνοντας ότι τον περασμένο μήνα ένα γενικά αδύναμο δολάριο, το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και η κερδοσκοπία γύρω από τα υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν ωθήσει την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου κοντά στα υψηλά έτους, γύρω από τα 1,08 δολ.
Σύμφωνα με την Lloyds, στο παραπάνω μείγμα θα πρέπει να προσθέσει κανείς τις αρνητικές προοπτικές της Ελλάδας, μια παρατεταμένη περίοδο ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τη σταθερή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η γραμμή της ελάχιστης αντίστασης για το ευρώ θα αποδυναμωθεί στο άμεσο μέλλον.
Μάλιστα, εκτιμά ότι ελλείψει ενός πιο επιθετικού ρυθμού σύσφιξης της πολιτικής της Fed ή μιας απότομης αύξησης των ευρωπαϊκών πολιτικών κινδύνων, οι προοπτικές για το ευρώ/δολάριο θέλουν το ευρώ να κινηθεί προς την κατεύθυνση του 1,10 δολ προς το τέλος του έτους.
«Επιπλέον, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το ευρώ φαίνεται υποτιμημένο.
Οι θεμελιώδης εκτιμήσεις της εύλογης αξίας για το ευρώ είναι περίπου στα 1,20 δολ.
Αλλά αυτή η τάση θα επιβεβαιωθεί σε περίπτωση που ο δομικός πληθωρισμός θα αυξηθεί, τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης θα ενισχυθούν και η διαφορά των επιτοκίων με τη Fed μειωθεί», καταλήγει η Lloyds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης