Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: ΗΠΑ και Κίνα απέχουν πολύ από μια σύγκρουση - Ερωτηματικό η επιθετικότητα Trump

UBS: ΗΠΑ και Κίνα απέχουν πολύ από μια σύγκρουση - Ερωτηματικό η επιθετικότητα Trump
Tο ερώτημα είναι κατά πόσο οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικές απέναντι στην Κίνα
Την άποψη ότι ΗΠΑ και Κίνα απέχουν σημαντικά από μία σύγκρουση, εξέφρασε ο Bhanu Baweja, επικεφαλής στρατηγικής της UBS για τις αναδυόμενες οικονομίες.
«Οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας απέχουν σημαντικά από μια σύγκρουση η οποία θα αντικαταστήσει τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη», τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Όπως εξήγησε, η διαφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα ανάμεσα στη Γαλλία και την Αγγλία τον 17ο και 18ο αιώνα, ήταν πολύ μικρότερη από τη διαφορά ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα στις μέρες μας.
Ο αναλυτής χρησιμοποίησε την παραπάνω σύγκριση για να υπογραμμίσει το γεγονός πως η Κίνα εξακολουθεί να παλεύει με την «παγίδα» του εισοδήματος της μεσαίας τάξης, οπότε δεν είναι σε θέση να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα είναι κατά πόσο οι ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικές απέναντι στην Κίνα.
Οι κατηγορίες των ΗΠΑ κατά της Κίνας για χειραγώγηση του γουάν και οι απειλές για την επιβολή δασμών στα κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα, προκαλούν στις αγορές ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης