Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Δεν θα έχουμε επανάληψη του δράματος του 2015 στην Ελλάδα - Στο 0,4% η ανάπτυξη το 2017

tags :
Barclays: Δεν θα έχουμε επανάληψη του δράματος του 2015 στην Ελλάδα - Στο 0,4% η ανάπτυξη το 2017
Τα επόμενα βασικά βήματα πιθανότατα να έρθουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία
Ένα νέο ελληνικό δράμα δεν είναι πιθανό, εκτιμά η Barclays, θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση του τρίτου προγράμματος στήριξης.
Στην τελευταία 98σέλιδη ανάλυσή της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας (Global Outlook), η Barclays αφιερώνει ένα μικρό μέρος για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η μπορεί η αναμονή της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης κατ 'αρχήν να επαναφέρει την Ελλάδα σε διαδικασία κινδύνου, ωστόσο, οι απόψεις των πιστωτών φαίνεται να έχουν συγκλίνει από τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Φεβρουάριο.
Οι δανειστές πλέον δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, και όχι στη λιτότητα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να περάσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ξεκλειδώσει την επόμενη δόση.
Τα επόμενα βασικά βήματα πιθανότατα να έρθουν μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, εκτιμά η Barclays, ενώ η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους, η οποία και θα ανοίξει το δρόμο στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο QE, δεν αναμένονται πριν το 2018.
Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Barclays εκτιμά ότι το 2017 η ανάπτυξη θα περιοριστεί μόλις στο 0,4%, με τον ρυθμό να αυξάνεται στο 2% από το 2018.



Οι συστάσεις της Barclays για βασικές επενδυτικές επιλογές

Μετοχές

Οι μετοχές της ευρωζώνης είναι περισσότερο ελκυστικές βραχυπρόθεσμα, με το ρυθμό αύξησης των κερδών να ενισχύεται σταδιακά.
Οι γαλλικές εκλογές αναμένεται να είναι το κλειδί της πορείας των μετοχών.
Η αμερικανική δημοσιονομική πολιτική θα επηρεάσει τις αμερικανικές μετοχές, με τη Barclays να βλέπει μικρό περιθώριο ανόδου το β' 3μηνο του έτους.
Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα κινηθούν σε συνάρτηση με την παγκόσμια οικονομία και τη σταδιακή ομαλοποίηση των βασικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Ομόλογα

Οι επενδυτές των ομολόγων θα πρέπει να μπορούν να διαγνώσουν τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών, πιθανές αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική και τους πολιτικούς κινδύνους.

Εμπορεύματα

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να οδηγηθούν στα 60 δολάρια στο β΄3μηνο του 2017, λαμβάνοντας υπόψιν και τις σχετικές αποφάσεις του OPEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης