Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δύσκολη η λειτουργία της bad bank αλλά θα βοηθούσε στη μείωση των NPLs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Moody's: Δύσκολη η λειτουργία της bad bank αλλά θα βοηθούσε στη μείωση των NPLs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Μια μείωση του asset risk θα απελευθέρωνε μια ταχεία ανάκαμψη στην αξιοπιστία των τραπεζών
Αντιμέτωπη με πολλές σημαντικές προκλήσεις θα βρεθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) για τη δημιουργία μιας bad bank για τα NPLs των ευρωπαϊκών τραπεζών, σημειώνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2017 η Moody's.
Ωστόσο εάν εφαρμοζόταν στην Ευρωζώνη ή στην Ε.Ε. συνολικά, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα NPLs μεταξύ των βασικών οικονομικών μπλοκ του πλανήτη.
Μια μείωση του asset risk θα απελευθέρωνε μια ταχεία ανάκαμψη στην αξιοπιστία των τραπεζών», σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τη Moody's, εάν εφαρμοζόταν με επιτυχία η πρόταση της ΕΒΑ για την bad bank, θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκατάσταση της ισχύος των τραπεζικών ισολογισμών και ως εκ τούτου στην τόνωση της εμπιστοσύνης των αγορών προς τον τραπεζικό τομέα. 
Ωστόσο δύσκολα αυτή η πρόταση θα εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς υπάρχουν περιορισμοί για τις κρατικές ενισχύσεις και τις προϋποθέσεις, που καθορίζονται από την οδηγία BRRD για την εκκαθάριση των τραπεζών.
H Μoody's εκτιμά ότι η όποια εξαγορά προβληματικού δανείου σε τιμή πάνω από τη market value, με τη χρήση κρατικών κεφαλαίων, θα θεωρηθεί κρατική βοήθεια.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης