Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση με βλέψεις για ανοδική αντίδραση – Στις διαπραγματεύσεις παραμένουν εστιασμένα τα βλέμματα

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με βλέψεις για ανοδική αντίδραση – Στις διαπραγματεύσεις παραμένουν εστιασμένα τα βλέμματα
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίαση δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ – Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύεται η Grivalia
Λόγω δημοσιευμάτων για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις η αισιοδοξία των επενδυτών εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί σήμερα και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά θα προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα και να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.
Ωστόσο, τα δημοσιεύματα δεν φτάνουν για να ξεφύγει από τη μιζέρια το ΧΑ.
Χρειάζεται οι επενδυτές να δουν πως κλείνει η αξιολόγηση χωρίς νέα αντιαναπτυξιακά μέτρα που θα επιβαρύνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Το ΧΑ βαλτώνει εδώ και μήνες καθώς δεν προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστερούν, η ρευστότητα είναι περιορισμένη και οι εισηγμένες παλεύουν καθημερινά έχοντας δεκάδες προβλήματα απέναντί τους.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ με τη Euroxx να περιμένει EBITDA 8,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ.
H Beta περιμένει καθαρά κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ.
Η χαμηλή αυτή κερδοφορία δείχνει που ακριβώς έχει φτάσει το ελληνικό χρηματιστήριο εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων από την πλευρά του κράτους.
Σημειώνεται πως η Euroxx περιμένει μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή και επιστροφή κεφαλαίου 0,29 ευρώ ανά μετοχή στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2015, ενώ η Eurobank περιμένει 0,14 ευρώ συνολικά χαμηλότερο από τα περσινά επίπεδα.
Σήμερα, οι μετοχές της Grivalia διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,19 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,3%.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει νευρική ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Eurobank

Η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών λόγω των δημοσιευμάτων για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Beta

Οι επενδυτές είναι εξαρτημένοι από την πορεία των διαπραγματεύσεων, συσσώρευση με χαμηλούς όγκους αναμένεται για σήμερα.
Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα ενώ η ελληνική και η κυπριακή κεντρική τράπεζα θα δημοσιεύσουν στοιχεία για τις καταθέσεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης