Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τα πιθανά αποτελέσματα στις εκλογές της Γερμανίας και της Γαλλίας

tags :
Goldman Sachs: Τα πιθανά αποτελέσματα στις εκλογές της Γερμανίας και της Γαλλίας
Oι προοπτικές επανεκλογής σοσιαλιστικής κυβέρνησης στη Γαλλία είναι 35%
Την εκτίμηση ότι οι νίκες των λαϊκιστών εις βάρος των παραδοσιακών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές της Ευρώπης θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην αγορά εκφράζουν αναλυτές της Goldman Sachs.
Μάλιστα, τονίζουν ότι πλέον ενισχύονται οι πιθανότητες σύμφωνα με τις οποίες οι σημερινοί αρχηγοί κυβερνήσεων θα επανεκλεγούν χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό οικονομικών παραγόντων και δημοσκοπήσεων.
«Το μοντέλο μας δείχνει ότι οι προοπτικές επανεκλογής της: σοσιαλιστικής κυβέρνησης στη Γαλλία (στις βουλευτικής εκλογές του Ιουνίου και όχι στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου), κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Νορβηγία (στις εκλογές του Σεπτεμβρίου) και κεντροαριστερής κυβέρνησης στην Ιταλία (εάν γίνουν εκλογές μέχρι το τέλος του 2017) είναι μικρές.
Λόγω της χαμηλής αύξησης των πραγματικών μισθών και της κακής πορείας της αγοράς εργασίας, οι πιθανότητες επανεκλογής είναι της τάξης του 35%, 20% και 35%, αντίστοιχα» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Με βάση μόνο οικονομικά δεδομένα, η πιθανότητα επανεκλογής της Merkel στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι περίπου 55%, ενώ εάν προστεθούν κι οι πληροφορίες από τις δημοσκοπήσεις οι πιθανότητες αυτές μειώνονται στο 25%.
Τέλος στην ανάλυση της Goldman Sachs επισημαίνεται ότι οι αγορές είναι ευαίσθητες στις δημοσκοπήσεις προς το παρόν, ενώ δίνουν λιγότερη προσοχή στην οικονομική κινητήρια δύναμη της εκλογικής συμπεριφοράς.
Αντίθετα, τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι η οικονομία είναι εκείνη που παίζει κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης