Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο η Ελλάδα πλησιάζει σε ένα 4ο μνημόνιο

tags :
Citigroup: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο η Ελλάδα πλησιάζει σε ένα 4ο μνημόνιο
Οι καθυστερήσεις βλάπτουν την οικονομία μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες επιτυχίας του τρίτου προγράμματος διάσωσης
Οι συνεχείς καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών βλάπτουν την οικονομία (λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και της έλλειψης ρευστότητας) μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες επιτυχίας του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της σχόλιο η Citigroup, εκτιμώντας ότι ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα γίνεται όλο και πιο πιθανό (το τρίτο πρόγραμμα λήγει το καλοκαίρι του 2018).
Η Citigroup υπενθυμίζει επίσης τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker, ο οποίος δήλωσε ότι «όλοι οι φορείς θα πρέπει να εργαστούν με υπευθυνότητα για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το επόμενο ραντεβού θα πρέπει να είναι στο Eurogroup της 7ης Απριλίου».
Η μεταρρύθμιση ορισμένων ζητημάτων στα εργασιακά φαίνεται να είναι το κύριο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις επί του παρόντος, σύμφωνα με το Reuters, τα οποία είναι πολιτικά πολύ δύσκολα να περάσουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η ελληνική κυβέρνηση μελετά το αν θα συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των πιστωτών σύντομα προκειμένου να επιτύχει μια τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, ή να σύρει τις διαπραγματεύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ελπίζοντας ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα (υπό την πίεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ) και ως εκ τούτου να μειωθεί η πίεση από τους πιστωτές σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

(Πρώτη Ενημέρωση: 14:21, Δευτέρα 27 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης