Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση επηρεάζουν αρνητικά τις ελληνικές τράπεζες

tags :
Wood: Οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση επηρεάζουν αρνητικά τις ελληνικές τράπεζες
Συγκρατημένα αισιόδοξη η Wood για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει επηρεάσει ήδη το α' 3μηνο του 2017
Συγκρατημένα αισιόδοξη δηλώνει η Wood για τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει ήδη επηρεάσει τα μεγέθη του α' 3μήνου του 2017.
Στην σημερινή 6σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "Greek banks: uninspiring quarter; all eyes on 2017E (4Q previews, due out this week)" (Ελληνικές τράπεζες: κοινότοπο το δ' 3μηνο του 2016, όλα τα βλέμματα στο 2017), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Wood εκτιμά πως δεν αναμένονται εκπλήξεις για το σύνολο του 2016.
Η Eurobank θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 29 Μαρτίου, ενώ η Alpha και Εθνική στις 30 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 31 Μαρτίου.
Η Wood αναμένει ένα "κοινότοπο" τρίμηνο, χωρίς καμία περαιτέρω μείωση του κεφαλαίου.
Επίσης, σημειώνει ότι τα μεγέθη του 4Q δεν θα είναι συγκρίσιμα σε τριμηνιαία βάση για την Εθνική Τράπεζα, λόγω της απόσχιση της UBB στη Βουλγαρία.
Η Alpha σχεδιάζει να επανεξετάσει την πώληση των λειτουργιών της στη Σερβία.
Την ίδια, ώρα, τα βασικά μεγέθη εκτιμάται ότι επιδεινώθηκαν και πάλι στο α΄3μηνο του 2017, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό οδηγεί σε εκροές καταθέσεων και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Επιπλέον, η ανάκαμψη της οικονομίας το 2017 θα μπορούσε να αναβληθεί (και πάλι) για ένα ακόμη έτος.
Έτσι, χωρίς την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλο ένα δύσκολο έτος, χωρίς καμία βελτίωση στα βασικά τους μεγέθη, καθώς ένα τεράστιο ποσό της προ-προβλέψεων κερδοφορίας θα διατεθεί για απομειώσεις.
Η Wood δεσμεύεται ότι θα επανεξετάσει τις εκτιμήσεις της μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Η Wood καταλήγει ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, λόγω της ισορροπίας υψηλού κινδύνου/ανταμοιβής, τις φτηνές αποτιμήσεις (c.0.2x P / TBV), και τα αξιοπρεπή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας, με τον δείκτη CET1 να είναι πάνω από 16%.
Ωστόσο, λόγω των προαναφερθέντων καθυστερήσεων, οι κίνδυνοι είναι σήμερα αυξημένοι και είναι πιθανό να συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Wood για τα μεγέθη των τραπεζών:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης