Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UniCredit Bank: Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του Τσίπρα και του Trump

UniCredit Bank: Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του Τσίπρα και του Trump
Τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός -σε αντίθεση με ό,τι μπορούν να πιστεύουν πολλοί- έχει κοινά σημεία με τον Αμερικανό πρόεδρο
Στις ομοιότητες και τις διαφορές του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump αναφέρεται με δημοσίευμα του το CNBC.
Όπως αναφέρεται σε πρώτη φάση, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Donald Trump φαίνεται να προέρχονται από δυο διαφορετικούς κόσμους.
Από τη μία πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ένα ισχυρό brand name με μεγάλη πορεία στον τομέα των επιχειρήσεων, ενώ από την άλλη πλευρά ο Έλληνας πρωθυπουργός εξελέγη το 2015 για να επαναφέρει την ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.
Ωστόσο, ο Vasileios Gkionakis της UniCredit Bank επισημαίνει στο CNBC ότι οι δυο ηγέτες έχουν περισσότερα κοινά σημεία από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος.
«Αυτό έχει να κάνει με το θέμα του λαϊκισμού» λέει χαρακτηριστικά.
«Προκειμένου ο λαϊκισμός να κερδίσει την αποδοχή, να διαδοθεί και τελικά να κυβερνήσει χρειάζονται πραγματικά πολλές φήμες» τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Gkionakis ορισμένοι πολιτικοί έχουν προτάσεις που δεν προκύπτουν από κάπου και χωρίς να έχουν τους αριθμούς για να τα διασφαλίσουν.
Μάλιστα, αυτή είναι μια κατάσταση που ο αναλυτής της UniCredit Bank συνέδεσε με την εκλογή του κ. Τσίπρα εν μέσω της ελληνικής κρίσης χρέους.
Όσον αφορά στον κ. Trump, ο ίδιος αναλυτής αναφέρθηκε στην αποτυχία του Trump να διασφαλίσει την υποστήριξη των Ρεπουμλικανών για το νομοσχέδιο της υγείας.
Το δράμα είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η στήριξη των ψηφοφόρων, δήλωσε ο Gkionakis.
Άλλα όταν εκλέγονται, οι ηγέτες συχνά διαπιστώνουν ότι «το μεγαλύτερο μέρος από τα πράγματα που είχαν προτείνει δεν μπορεί πραγματικά να υλοποιηθεί λόγω των πολλών εμποδίων», όπως «εσωτερική πολιτική δυναμική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης