Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι αγορές δεν έχουν προεξοφλήσει ένα καθαρό Brexit - Short στη στερλίνα

Nomura: Οι αγορές δεν έχουν προεξοφλήσει ένα καθαρό Brexit - Short στη στερλίνα
Η στερλίνα επηρεάζεται από τον κίνδυνο ενός σκληρού Brexit
Η στερλίνα αναμένεται να μπει σε μια άστατη περίοδο καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ο τρόπος για να περιηγηθείτε στο Brexit είναι να παραμείνετε short στη στερλίνα αναφέρεται σε ανάλυση της Nomura.
«Βρείτε όλα τα θετικά που μπορείτε για τα οποία θα πρέπει να είστε long στη στερλίνα και διαγράψτε ένα προς ένα εάν δεν είναι αρκετά καλά για να αντισταθμίσουν τα αρνητικά.
Η μέρα που τα αρνητικά και τα θετικά θα είναι ισορροπημένα θα είναι και η μέρα για να γίνετε long στη στερλίνα, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν στερλίνα είναι ο κίνδυνος ενός «σκληρού Brexit», πράγμα που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και με αυξημένα όλα τα είδη της αβεβαιότητας, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τη Nomura ο κίνδυνος αυτός δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως και υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του Λονδίνου και το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στη Σκωτία. Αυτά ενισχύουν την αβεβαιότητα και περιορίζουν την ανάπτυξη της στερλίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης