Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ήττα της Le Pen θα είναι νίκη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

JP Morgan: Ήττα της Le Pen θα είναι νίκη για τις ευρωπαϊκές μετοχές
Σε περίπτωση νίκης της Le Pen οι ευρωπαϊκές μετοχές θα υποχωρήσουν κατά 20%
Με σημαντική ενίσχυση των εισροών στις ευρωπαϊκές μετοχές θα ισοδυναμεί ενδεχόμενη ήττα της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το γεγονός ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα ξεθωριάσει, θα κάνει πολλούς επενδυτές να επιστρέψουν στην Ευρώπη.
Αν και οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη Le Pen να κόβει πρώτη το νήμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών, μιας υγιής πλειοψηφία αναλυτών πιστεύει ότι δεν θα καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.
Ωστόσο, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν να προβλέψουν τη νίκη του Donald Trump αλλά και το Brexit, υπάρχει ο φόβος η ακροδεξιά πολιτικός να εκλεγεί και τελικά η Γάλλια να βγει εκτός του ευρώ.
Η JP Morgan θεωρεί ότι νίκη της Le Pen και οι φόβοι διάλυσης του ευρώ θα έχουν παρόμοιο αντίκτυπο στις αγορές με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους το 2011-2012.
Εάν η Le Pen κερδίζει, η JP Morgan εκτιμά ότι οι μετοχές της ευρωζώνης θα υποχωρήσουν κατά 20%.
Επίσης εκτιμά ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στα 0,98 δολ. σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα των περίπου 1,0860 δολ..
Επισημαίνεται ότι το βασικό σενάριο της τράπεζας είναι το ευρώ να ανέλθει σε 1,15 δολ. έως το τέλος του έτους, έπειτα από μια νικη του Macron ή του Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης