Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία) υποχωρεί

tags :
Goldman Sachs: Ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία) υποχωρεί
Θετικές οι προοπτικές για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο επισημαίνει η Goldman Sachs
Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από τις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, αλλά ο πολιτικός κίνδυνος δείχνει να υποχωρεί.
Αυτό αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της η Goldman Sachs, η οποία διαπιστώνει ότι αν και το εύρος των αποτελεσμάτων των εκλογικών διαδικασιών να παραμένει μεγάλο, η αντίληψη του πολιτικού κινδύνου φαίνεται να υποχωρεί, όπως αντανακλάται στην αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.
Μετά τις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές, υπάρχει μια σειρά από διάφορους εκλογικούς γύρους στον πυρήνα των οικονομιών της Ευρωζώνης αυτό το έτος.
Παρά το γεγονός ότι οι ολλανδικές εκλογές αποδείχθηκαν σχετικά ήρεμες, τα παραδείγματα των αμερικανικών εκλογών, καθώς και το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξαν τον βαθμό στον οποίο οι αλλαγές στην πολιτική και οικονομική πολιτική μπορεί να επηρεάσουν τις αγορές.
Με τις εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία φέτος, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι επενδυτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις πιθανές εκβάσεις και τις πιθανές επιπτώσεις.
Ωστόσο, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής θεωρούν ότι η έκβαση των εκλογικών κύκλων δεν θα προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές.
Παρά το γεγονός ότι η διαδρομή δεν μπορεί να είναι ομαλή, η απόλυτη μείωση της αβεβαιότητας, αναμένεται να οδηγήσει σε μικρότερα spreads των κρατικών ομολόγων και αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών (όπως αυτό παρατηρείται τις ημέρες που ακολούθησαν την ολλανδική εκλογές).
Αυτό το σενάριο αποτελεί και το βασικό για την Goldman Sachs.
Μάλιστα, ειδικά για τους τίτλους του χρηματοοικονομικού τομέα, θεωρείται ότι ένα ήπιο εκλογικό αποτέλεσμα, τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία, θα είναι επωφελές.
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα:



Αναλυτικά:
- Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Το πρώτο στάδιο των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου
Μια δεύτερη ψηφοφορία θα λάβει χώρα δύο εβδομάδες αργότερα (7 Μαΐου).
Η τελευταία θα είναι ένα απλό run-off μεταξύ των δύο υποψήφιοι που έλαβαν το μεγαλύτερο ποσοστό του πρώτου γύρου.
- Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: Η γαλλική κοινοβουλευτική ψηφοφορία θα ακολουθήσει ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές.
Ο διορισμός των βουλευτών ομοίως θα ακολουθήσει μια διαδικασία δύο σταδίων, και τελειώνει με μια τελική ψηφοφορία στις 18 Ιουνίου
- Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές: Οι γερμανικές εκλογές είναι μόνο ένας γύρος ψηφοφορίας στις 24 Σεπτεμβρίου.
Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η εκλογή πιθανόν να οδηγήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.
- Ιταλικές εκλογές: Αν και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, παραιτήθηκε μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου ορίζοντας τις νέες εκλογές τον Μάιο του 2018, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, εάν υπάρξει κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού.
Επίσης, υπάρχουν εθνικές εκλογές στη Νορβηγία (11 Σεπτεμβρίου) και στην Τσεχία (Οκτώβριος).

(Αρχική δημοσίευση, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, 10:36)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης