Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι αγορές ενδιαφέρονται πιο πολύ για τις ΗΠΑ - μετά την «ήττα» του Trump - παρά για το Brexit

UBS: Οι αγορές ενδιαφέρονται πιο πολύ για τις ΗΠΑ - μετά την «ήττα» του Trump - παρά για το Brexit
Μετά την αποτυχία του Trump να αντικαταστήσει το Obamacare, οι αγορές ενδιαφέρονται περισσότερα για τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον παρά το Brexit, όπου διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν δυο χρόνια
Μπορεί σήμερα (29/3/2017) να είναι η μεγάλη μέρα για τη Βρετανία καθώς αρχίζει και επισήμως η διετής περίοδος των διαπραγματεύσεων, αλλά το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να εστιαστεί κυρίως στις ΗΠΑ μετά και την αποτυχία του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare.
«Οριστικοποίησαν το διαζύγιο τους» επισημαίνει ο Art Cashin της UBS και προσθέτει «είναι κάτι για το οποίο είσαι σε επιφυλακή».
Ωστόσο, οι αγορές βλέπουν προς τον Λευκό Οίκο και οι επενδυτές θέλουν να δουν περισσότερα από την Ουάσιγκτον, μετά την αποτυχία του Trump να αντικαταστήσει το Obamacare.
«Η αγορά θέλει να φαίνεται ότι κάτι γίνεται στην Ουάσιγκτον.
Οι άνθρωποι πιέζουν ώστε ο Trump να μειώσει τους φόρους και να προχωρήσει σε έργα υποδομών», δήλωσε ο Cashin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα σχέδιο για έργα υποδομών θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην οικονομία και να έχει και διακομματική υποστήριξη.
Ο Cashin είπε ότι υπάρχει ανησυχία ότι το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα κολλήσουν στη φορολογική μεταρρύθμιση και μπορεί να μην υπάρχει εύκολη συμφωνία.
«Φαίνεται ότι ο καθένας έχει αποκτήσει γνώμη σχετικά με τους φόρους» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης