Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Ιδού το μεγαλύτερο προτέρημα του Trump - Πως θα διαχειριστεί την αποτυχία να αντικαταστήσει το Obamacare

Blackstone: Ιδού το μεγαλύτερο προτέρημα του Trump - Πως θα διαχειριστεί την αποτυχία να αντικαταστήσει το Obamacare
Ο αντιπρόεδρος της Blackstone επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο προτέρημα του Trump είναι η ικανότητα του να... ακούει
Ως φανατικός χρήστης του Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump οφείλει μεγάλο μέρος της πολιτικής του επιτυχίας, στην ικανότητα του να τονώνει το λαϊκό αίσθημα -ή τουλάχιστον να πυροδοτεί τη συζήτηση- αλλά ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του είναι η ικανότητα του να ακούει, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Blackstone.
Σύμφωνα με τον John Studzinski, ο Trump είναι έτοιμος να πετύχει τη μεγαλύτερη επιτυχία του στη Λευκό Οίκο, χάρη στην ικανότητα του να συγκεντρώνει και να αφομοιώνει απόψεις.
«Ένα από τα μεγαλύτερη πράγματα για τον Donald Trump είναι ότι ακούει, συγκεντρώνει πληροφορίες» δήλωσε στο CNBC ο Studzinski.
«Ίσως παρατηρήσατε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αποτυχία να αντικαταστήσει το Obamacare, έγινε πιο ενεργός στο άνοιγμα του προς τους Δημοκρατικούς»επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Studzinski επεσήμανε ότι ίσως ο Trump ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa Μαΐου, και άλλων πολιτικών, με τη συγχώνευση πολιτικών και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.
«Να θυμάστε, Trump έχει εθνικιστική, λαϊκιστική ατζέντα, όχι παγκοσμιοποίησης» επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε ότι μετά την αποτυχία με το Obamacare θα κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: θα συγκεντρώσει ανθρώπους σε μια αίθουσα, θα τους μιλήσεις, θα τους ακούσει και θα προσπαθήσει να συμβιβαστεί.
Την ίδια στιγμή, οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν δείξει υπομονή εν αναμονή της φορολογικής μεταρρύθμισης που έχει υποσχεθεί ο Trump.
Ωστόσο, αν έως τα μέσα Αυγούστου δεν συμβεί κάτι, κάτι που είναι πολύ πιθανό, τότε ο χρηματιστήριο των ΗΠΑ θα αντιδράσει με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης