Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Παρά την αβεβαιότητα, ο δείκτης «φόβου» VIX βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό το α’ 3μηνο 2017

Goldman Sachs: Παρά την αβεβαιότητα, ο δείκτης «φόβου» VIX βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό το α’ 3μηνο 2017
Η διακύμανση του δείκτη ήταν από 10,6 μέχρι 14,1 μονάδες
Στις μόλις 11,69 μονάδες διαμορφώθηκε η μέση τιμή του δείκτη «φόβου» VIX (CBOE Volatility Index) το α’ 3μηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Goldman Sachs.
Η διακύμανση του δείκτη ήταν από 10,6 μέχρι 14,1 μονάδες.
Η επίδοση, η οποία μεταφράζεται σε μία πολύ ελαφριά μεταβλητότητα στους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη αν αναλογιστεί κανείς πως οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους χαρακτηρίστηκαν από πολλά αρνητικά γεγονότα στις Η.Π.Α., όπως τα προεδρικά αντιμεταναστευτικά διατάγματα του Donald Trump και η (παταγώδης) αποτυχία αντικατάστασης του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης «Obamacare», αλλά και οι αμφιλεγόμενες πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου στο εμπόριο και την ενέργεια.
Επιπλέον, η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, η δημοσιονομική τόνωση και η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, δεν φαίνονται στον ορίζοντα, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2018.
Ο δείκτης VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Οι κατώτατες τιμές του είναι κοντά στις 11 μονάδες.
Βέβαια, ακόμα και η υπέρβαση των 14 μονάδων δεν μπορεί να θεωρηθεί μία ανησυχητική εξέλιξη, με τη λογική ότι διαχρονικά η μέση τιμή του VIX κυμαίνεται στις 19 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης