Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BMO Capital Markets: Ενδεχόμενο Frexit ισοδυναμεί με το τέλος της ΕΕ

BMO Capital Markets: Ενδεχόμενο Frexit ισοδυναμεί με το τέλος της ΕΕ
Το ενδεχόμενο νίκης της Marine Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δεν μπορεί να αποκλειστεί
Ενόψει των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία, οι αναλυτές της BMO Capital Markets επισημαίνουν ότι το ρίσκο για την Ευρώπη παραμένει και προσθέτουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πολιτικός.
Αναφερόμενοι στις γαλλικές εκλογές (ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου του 2017), οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι δημοσκοπήσεις -καλώς ή κακώς- δείχνουν πως η Marine Le Pen θα κερδίσει στον α' γύρο, ενώ ο Emmanuel Macron θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο.
Παρ' όλα αυτά, όμως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Le Pen να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας καθώς εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλη στήριξη και στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών αναμένεται να λάβει 40%, ποσοστό που είναι πολύ σημαντικό.
Ωστόσο, η Le Pen θα επωφεληθεί και σε περίπτωση μικρής προσέλευσης των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες.
Κι αυτό γιατί ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που δηλώνει ότι θα ψηφίσουν τους αντιπάλους της μπορεί τελικά να πάνε να ψηφίσουν.
«Η ίδια μπορεί να μαλακώσει τη ρητορική της για να κερδίσει έναντι του κεντροδεξιού υποψήφιου, αλλά η βάση του προγράμματος της παραμένει: εντός έξι μηνών από την εκλογή της, η Le Pen θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ (δηλαδή Frexit) και την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο.
Και αν ένα ''ναι'' επικρατήσει, τότε αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της ΕΕ» αναφέρουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης