Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Η αποτυχία του Trump με το Obamacare μπορεί να ωφελήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση

JP Morgan: Η αποτυχία του Trump με το Obamacare μπορεί να ωφελήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Trump απέτυχε να αντικαταστήσει το Obamacare
Μετά την αποτυχία του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare στις 24 Μαρτίου, οι μετοχές κατέρρευσαν καθώς οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα καταφέρει να προωθήσει ούτε τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Παρ' όλα αυτά οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι η τελευταία αποτυχία του Trump μπορεί να εξελιχθεί σε καλά νέα για τις επιχειρήσεις που περιμένουν τη μείωση των φόρων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο της υγείας μετατόπισε το ενδιαφέρον των βουλευτών στο να προωθήσουν πιο γρήγορά τη φορολογική μεταρρύθμιση για τις επιχειρήσεις.
«Το αποτυχημένο νομοσχέδιο για την υγεία την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τους επενδυτές να αμφισβητήσου τη νομοθετική αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση της JP Morgan.
Ωστόσο, κατά την άποψη των αναλυτών το γεγονός ότι ο Trump δεν βρήκε την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να περάσει το δικό του νόμο για την υγεία δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για τις μετοχές.
«Αντ' αυτού, η αποτυχημένη ψηφοφορία θα μπορούσε ενδεχομένως να τραβήξει προς τα εμπρός το χρονοδιάγραμμα για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει ευρύτερη και πιο διακομματική υποστήριξη από το νομοσχέδιο της υγειονομικής περίθαλψης» τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης