Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναλυτές για τη συνάντηση Trump - Xi: Η Κίνα έχει προετοιμάσει ήδη την οικονομία της

Αναλυτές για τη συνάντηση Trump - Xi: Η Κίνα έχει προετοιμάσει ήδη την οικονομία της
Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογο του θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Απριλίου στη Φλόριντα
Μόλις μία εβδομάδα πριν ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον Κινέζο ομόλογο του, Xi Jinping, αλλά η Κίνα έχει ήδη προετοιμαστεί.
Η Shen Jianguang επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho Securities Asia επισημαίνει -σύμφωνα με το CNBC- ότι διατηρώντας το νόμισμα σταθερό ήταν βασική κίνηση για να παρουσιάσει μια πιο θετική εικόνα για την οικονομία της χώρας, όπως ήταν και το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ομολόγων και του τομέα διαχείρισης κεφαλαίων σε ξένες εταιρείες.
Και μετά ήρθε τον Μάρτιο του 2017, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκια για τα δάνεια προς τις τράπεζες κατά 10 μονάδες βάσης.
Ενώ πολλοί ανέφεραν ότι αυτή η κίνηση ήταν μια προσπάθεια για να περιορίσει της εκροές κεφαλαίων και να προλάβει τις ρευστοποιήσεις του γουάν μετά την αύξηση των επιτοκίων από τις ΗΠΑ, ο Tim Condon της ING Financial Markets επισημαίνουν ότι ίσως πολλά περισσότερα που κρύβονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις.
Πάντως οι αναλυτές της Mizuho αναμένουν ένα συμφιλιωτικό τόνο στη συνάντηση Trump - Xi πάρα τις επιθετικές δηλώσεις που έχει κάνει ο Donald Trump.
«Πιστεύουμε ότι ο συμβιβασμός θα μπορούσε να λάβει τη μορφή των κινεζικών επενδύσεων στη δημιουργία θέσεων εργασίας των ΗΠΑ.
Αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη» αναφέρεται οι αναλυτές της Mizuho.
«Επίσης, η Κίνα θα μπορούσε να ανοίξει περισσότερους τομείς για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και θα σερβίρει πάλι το άνοιγμα στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
«Δεν υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος να πουλήσει αυτό το πακέτο από τον ίδιο τον Xi» υποστηρίζει ο Kevin Nealer της Scowcroft Group και προσθέτει «ο Xi είναι σε θέση να λέει αξιόπιστα, χρήσιμα πράγματα σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης