Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Παρά τις διαφωνίες οι δανειστές θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Eurasia Group: Παρά τις διαφωνίες οι δανειστές θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα
Ο Mujtaba Rahman της Eurasia Group εκτιμά ότι κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης
Στον απόηχο της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα (μετά τη συνάντηση με τον Donald Tusk στο Μέγαρο Μαξίμου) περί σύγκλισης έκτακτης Συνόδου Κορυφής σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, ο Mujtaba Rahman της Eurasia Group δηλώνει στους Financial Times ότι παρά τις διαφωνίες οι δανειστές θα εγκρίνουν τελικά την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απίθανο οι δανειστές να μην «απελευθερώσουν» τα κεφάλαια που χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ αλλά και στους ιδιώτες πιστωτές το καλοκαίρι του 2017.
«Θα πρέπει να υπάρξει κάποια κρίση πριν οι διάφορες πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία» δήλωσε ο Rahman.
Ωστόσο πρόσθεσε ότι «δεν θα πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα ή να παρερμηνεύσουμε την τελευταία στάση του Αλέξη Τσίπρα, του Βερολίνου ή του ΔΝΤ.
Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, ο ESM μπορεί να εκταμιεύσει κάποια χρήματα προς στην Ελλάδα για τις αποπληρωμές χρεών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης