Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις εκτιμήσεις για το χρυσό η UBS - Στα 1.300 δολάρια το 2017 και στα 1325 δολάρια το 2018

tags :
Μειώνει τις εκτιμήσεις για το χρυσό η UBS - Στα 1.300 δολάρια το 2017 και στα 1325 δολάρια το 2018
Η θετική προοπτική του μετάλλου δεν έχει αλλάξει
Σε μείωση των εκτιμήσεων για την πορεία του χρυσού προχώρησε η UBS, αναμένοντας να κυμανθεί στα 1.300 δολάρια το 2017, από 1.350 δολάρια προηγουμένως, και στα 1.325 δολάρια το 2018, από 1.450 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Ωστόσο, στην ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Recalibrating gold expectations" (επαναζυγίζοντας τις εκτιμήσεις για το χρυσό), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η UBS επισημαίνει ότι η θετική προοπτική του μετάλλου δεν έχει αλλάξει.
Άλλωστε, οι υποστηρικτικοί παράγοντες της αγοράς χρυσού παραμένουν σε ισχύ, καθώς και το περιβάλλον των επιτοκίων ευνοεί την τοποθέτηση, και το δολάριο παραμένει αδύναμο και η μακροοικονομική αβεβαιότητα ενισχύει τη σταθερότητα του χρυσού.
Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω παράγοντες είναι υποστηρικτικοί, η βελτίωση των τιμών του χρυσού δεν ήταν η αναμενόμενη το πρώτο τρίμηνο του έτους.



Οι μακροοικονομικές εξελίξεις ενδέχεται να παραμείνουν βασικές κινητήριες δυνάμεις των τιμών, επισημαίνει η UBS.
Η ανάλυσή της δείχνει ότι οι αμερικανικές πραγματικές τιμές και το δολάριο είναι προς το παρόν οι βασικές κινητήριες δυνάμεις της τιμής του χρυσού.
Πράγματι, η συμπεριφορά του χρυσού ειδικά στους τελευταίους 15 μήνες καθοδηγήθηκε από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, βοηθώντας στην εξήγηση γιατί ο χρυσός κατάφερε να αποδώσει πάνω από 8% το 2016, παρά το αδύναμο θεμελιώδες σκηνικό.
Η UBS αναμένει η δυναμική να συνεχιστεί και φέτος.
Η ανάλυσή δείχνει, επίσης, ότι ο χρυσός είναι σήμερα υποτιμημένος σε σχέση με την τάση αύξησης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης