Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το ευρώ είναι φθηνό αλλά η στερλίνα θα συνεχίσει να υποχωρεί

UBS: Το ευρώ είναι φθηνό αλλά η στερλίνα θα συνεχίσει να υποχωρεί
Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι το ευρώ θα φτάσει στο 1,13 δολ. έως το τέλος του 2017, ενώ θα ακολουθήσει περαιτέρω σταδιακή ενίσχυση
Οι πολιτικές ανησυχίες έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του ευρώ, που πλέον φαίνεται φθηνό, αλλά ακόμα δεν έχουν μεγάλη επίδραση στη στερλίνα, σύμφωνα με τη UBS, που θεωρεί ότι η στερλίνα θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά ακόμα 9% έναντι του δολαρίου το 2017.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, οι φόβοι σχετικά με τις γαλλικές εκλογές έχουν επηρεάσει το ενιαίο νόμισμα, αλλά «δεν περιμένουμε η πολιτική να επηρεάσει το ουσιαστικά το ευρώ μετά το πρώτο εξάμηνο και ιδιαίτερα μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές».
H UBS αναμένει ότι το ευρώ θα φτάσει στο 1,13 δολ. έως το τέλος του 2017, ενώ θα ακολουθήσει περαιτέρω σταδιακή ενίσχυση.
Πάντως, επισημαίνεται ότι όλο και περισσότεροι αναλυτές αναθεωρούν τις αισιόδοξες απόψεις τους σχετικά με το ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χθες (5/4/2017) η MUFG ήταν η τελευταία που εγκατάλειψε την πρόβλεψη της ότι το ευρώ και το δολάριο θα φτάσει σε απόλυτη ισοτιμία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ακολουθώντας τη Citigroup και τη Barclays.
Στον αντίποδα, όσον αφορά στη στερλίνα, η UBS παραμένει bearish.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανάλυση, η στερλίνα ενισχύθηκε από τις αρχές του 2017, αλλά «πρέπει να δούμε απτά σημάδια της επανεξισορρόπησης της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το πολιτικό ρίσκο παραμένει καθώς ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit».
H UBS διατηρεί την πρόβλεψη της για το τέλος του 2017, εκτιμώντας ότι η στερλίνα να φτάσει στο 1,13 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης