Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Παρά την καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές το ελληνικό δράμα θα συνεχιστεί

Citigroup: Παρά την καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές το ελληνικό δράμα θα συνεχιστεί
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου για να καλύψει τις αποπληρωμές του Ιουλίου 2017»...αναφέρει η Citigroup
Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να μην «σβήνεται» από την κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στις 7 Απριλίου 2017, Eurogroup, αναφέρει σε σχόλιό της η Citigroup.
Βέβαια, η αμερικανική τράπεζα διευκρινίζει πως αυτό δεν είναι το βασικό της σενάριο.
Όπως επισημαίνει, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «περάσει» τα νέα μέτρα που συμφώνησε από το εγχώριο Κοινοβούλιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που η πλειοψηφία της (153) είναι οριακή.
«Η Ελλάδα συμφώνησε, μετά από ένα χρόνο αφότου έκλεισε η α’ αξιολόγηση του γ’ προγράμματος διάσωσης, να υιοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, 1% του ΑΕΠ για το 2019 μέσω μείωσης των συντάξεων και 1% του ΑΕΠ το 2020 μέσω φορολογίας», αναφέρει η Citi, υπενθυμίζοντας ότι, εκτός από τους Ευρωπαίους πιστωτές, και το Δ.Ν.Τ. χαιρέτισε τη σημερινή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, η τράπεζα υπογραμμίζει ότι η κατ’ αρχήν συμφωνία δε συνεπάγεται και εκταμίευση των κεφαλαίων για την Αθήνα, καθώς μένουν «ανοικτά» τα κάτωθι ζητήματα:

1. Η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

2. Οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας

3. Οι αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις

4. Η ελάφρυνση του χρέους.

Το τέταρτο ζήτημα κρίνεται ως βασικό για τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα, σχολιάζει η Citigroup, καταλήγοντας στο εξής:
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου για να καλύψει τις αποπληρωμές του Ιουλίου 2017, αλλά αυτό μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του 7ετούς ελληνικού έπους»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης