Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Υπάρχουν άνω του 60% πιθανότητες για μια παγκόσμια ύφεση τους επόμενους 18 μήνες

tags :
Saxo Bank: Υπάρχουν άνω του 60% πιθανότητες για μια παγκόσμια ύφεση τους επόμενους 18 μήνες
Η αγορά «βλέπει» λιγότερες από το 10% πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση
Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες καθώς τα επίπεδα δανεισμού κυριαρχούν τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη αλλά και η επίδραση του Trump αναμένεται να ξεφουσκώσουν, επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, «το βασικό μας παγκόσμιο μακροοικονομικό outlook παραμένει ότι η ύφεση είναι πιο πιθανή από το να μη συμβεί στο εγγύς μέλλον (12 έως 18 μήνες) με βάση την παγκόσμια πιστωτική ώθηση που κορυφώθηκε ταυτόχρονα με την παγκόσμιο πληθωρισμό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία του δεν προβλέπει μια ύφεση αλλά το οικονομικό της μοντέλο δείχνει σημαντική επιβράδυνση καθώς «η μεγάλη πιστωτική ώθηση από την Κίνα και την Ευρώπη στις αρχές του 2016 δεν έχει αντιστραφεί σε αρνητική».
«Αν και η αγορά στο σύνολο της βλέπει λιγότερες από το 10% πιθανότητες ύφεσης, εμείς στη Saxo Bank -μαζί με τους φίλους μας στη Nedbank της Νότιας Αφρικής- βλέπουμε περισσότερες από το 60% πιθανότητες» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.
Σύμφωνα με τον Jakobsen, η Ευρώπη θεωρείται ως η κύρια περιοχή που οδηγεί την παγκόσμια ανάπτυξη, νικώντας τις ΗΠΑ στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος επισημαίνει ότι η δυναμική της Ευρώπης δεν ακολουθείται και από άλλες χώρες.
«Ένα πράγμα είναι απόλυτα ξεκάθαρο: Η Ασία δεν αναμένεται να συνεισφέρει τίποτα στην ανάπτυξη του 2017.
Η Κίνα είναι σε απόλυτη στασιμότητα» αναφέρεται στην ανάλυση της Saxo Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης