Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Παρά τις δημοσκοπήσεις, η νίκη της Le Pen δεν μπορεί να αποκλειστεί

Nomura: Παρά τις δημοσκοπήσεις, η νίκη της Le Pen δεν μπορεί να αποκλειστεί
H Nomura επισημαίνει ότι -ενόψει των συνεδριάσων της Fed και της ΕΚΤ, οι γαλλικές εκλογές δεν είναι το μόνο γεγονός στο άμεσο διάστημα
Αν και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις γαλλικές εκλογές καθησυχάζουν τις αγορές, η πιθανότητα για μια νίκη-έκπληξη της Marine Le Pen δεν μπορεί να αγνοηθεί, σύμφωνα με τη Nomura.
«Πρέπει να δούμε την πορεία του ευρώ και των γαλλικών ομολόγων κατά τον επόμενο μήνα, τα μαθήματα από τις προηγούμενες εκλογές και πως θα εξελιχθούν τα exit polls τη νύχτα» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.
Όπως επισημαίνουν εάν η Le Pen κερδίσει το ευρώ/δολάριο θα τεστάρει την απόλυτη ισοτιμία, ενδεχομένως υποχωρώντας σε 0,97 ενώ στα δεκαετή γαλλικά ομόλογα θα σημειωθεί sell off κατά 30 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, το βασικό σενάριο της Nomura είναι ότι ο Macron θα κερδίσει, τόσο το ευρώ όσο και τα γαλλικά ομόλογα θα σημειώσουν ράλι, αλλά το ράλι του ευρώ θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2017 σε 1,15 δολ., αλλά το ράλι στα γαλλικά ομόλογα θα ξεφουσκώσει καθώς έρχεται η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.
Πάντως, η Nomura επισημαίνει ότι οι γαλλικές εκλογές δεν είναι το μόνο γεγονός στο άμεσο διάστημα, καθώς αναμένονται και οι συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης