Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EFG Asset Management για Γαλλία: Λιγότερο αξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις - Κι αυτό επηρεάζει τις αγορές

EFG Asset Management για Γαλλία: Λιγότερο αξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις - Κι αυτό επηρεάζει τις αγορές
Η πιθανότητα νίκης της Le Pen στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δεν είναι μηδενικές
Καθώς έχουν απομείνει σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, οι επενδυτές προσπαθούν να προστατέψουν τα κέρδη τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το κόστος της αντιστάθμισης κινδύνου έναντι των πτώσεων στον δείκτη Euro Stoxx 50 έχει εκτοξευθεί στο υψηλότερο του επίπεδο μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 15 μηνών μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα.
Ακόμα κι αν οι μετοχές έχουν παραμείνει σταθερές, οι προσδοκίες για μεταβλητότητα αυξάνονται για 10 συνεχόμενες μέρες.



Ενώ ο Emmanuel Macron και η Marine Le Pen είναι πρώτοι στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών στις 23 Απριλίου, ο Jean-Luc Melenchon κερδίζει έδαφος.
Μετά το αποτέλεσμα-έκπληξη στο βρετανικό δημοψήφισμα και στις αμερικανικές εκλογές, οι επενδυτές θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δεν πιαστούν απροετοίμαστοι ανά. σύμφωνα με τον Daniel Murray, της EFG Asset Management.
«Οι δημοσκοπήσεις έχουν γίνει λιγότερο αξιόπιστες και αυτή η αντίληψη επιβαρύνει την ψυχολογία της αγοράς» επισημαίνει ο Murray και προσθέτει «καθώς πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών, το μυαλό επικεντρώνεται περισσότερο στην πιθανότητα να εκλεγεί η Le Pen.
Αν και είναι μικρή, δεν είναι μη μηδενική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης