Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ο υψηλότερος πληθωρισμός θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017

tags :
Citigroup: Ο υψηλότερος πληθωρισμός θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017
Η εμφάνιση πληθωρισμού συνδέεται με την αύξηση σειράς υφιστάμενων έμμεσων φόρων και την επιβολή νέων σε κάποια προϊόντα
Θετικά κρίνει την διαμόρφωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα η Citigroup, εκτιμώντας ότι θα βοήθησει την κυβέρνηση να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2017.
Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2017 διαμορφώθηκε στο 1,7%, αποτελώντας πλέον τον τρίτο συνεχή μήνα που παρατηρείται αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σε ετήσια βάση, μετά από 45 μήνες συνεχούς μείωσης και έναν μήνα (Δεκέμβριο 2016) μηδενικής μεταβολής.
Η εμφάνιση πληθωρισμού συνδέεται με την αύξηση σειράς υφιστάμενων έμμεσων φόρων και την επιβολή νέων σε κάποια προϊόντα, ενώ και τον Μάρτιο επέδρασαν στις τιμές οι συνέπειες της κακοκαιρίας του διαστήματος Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.
Η αύξηση εξάλλου του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από την 1/1/2017 σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο κίνησης προκαλεί ντόμινο ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες καθώς ανεβάζει το κόστος μεταφοράς.
Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετικά από τη Citigroup, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πέτυχε με "άνεση" τους στόχους του 2016, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και το 2017, εάν μάλιστα ο πληθωρισμός λειτουργήσει υποστηρικτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης