Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη βαθμολογία «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ - Σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη βαθμολογία «ΑΑΑ» για τις ΗΠΑ - Σταθερό το outlook
Η Fitch κάνει λόγο για μία τεράστια, πλούσια, παραγωγική, δυναμική και ισχυρή οικονομία, η οποία δίνει έμφαση και στον τεχνολογικό κλάδο και διαθέτει ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά κλίματα
Στην επιβεβαίωση τσε ανώτατης βαθμολογίας «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (για ομόλογα με ή χωρίς εξασφαλίσεις, σε ξένο ή εγχώριο νόμισμα) των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε σήμερα, 11 Απριλίου 2017, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Επίσης, επιβεβαίωσε σε «F1+» την αξιολόγηση για τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Η Fitch κάνει λόγο για μία τεράστια, πλούσια, παραγωγική, δυναμική και ισχυρή οικονομία, η οποία δίνει έμφαση και στον τεχνολογικό κλάδο και διαθέτει ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά κλίματα.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για μείωση των φορολογικών συντελεστών (από το 35% στο 15% με 20%) και δημοσιονομική τόνωση ύψους 1 τρισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, αναμένεται να διογκώσουν το έλλειμμα (στο 2,6% του ΑΕΠ το 2016) στον προϋπολογισμό, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος.
Ενδεικτικά, η Fitch αναμένει το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 113% την επόμενη 10ετία, από 101% που ήταν στο τέλος του 2016.
Οι προβλέψεις του οίκου αξιολόγησης για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ τη διετία 2017 – 2018 διαμορφώνονται στο 2,3% και 2,6% αντίστοιχα, ενώ. σχετικά με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve, αναμένει επιπλέον δύο αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο τρέχον έτος και συνολικά τέσσερις το 2018, κάτι «που δε θα έχει αντίκτυπο στην πιστωτική επέκταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης