Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η bull αγορά ζει αλλά έχει... ξεπεραστεί - Προσπαθεί να προεξοφλήσει γεωπολιτικές εξελίξεις

tags :
Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Η bull αγορά ζει αλλά έχει... ξεπεραστεί - Προσπαθεί να προεξοφλήσει γεωπολιτικές εξελίξεις
O μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι βάσει της εμπειρίας του η αγορά κατεβαίνει πιο γρήγορα απ' ό,τι ανεβαίνει
Η 8ετής bull αγορά των αμερικανικών μετοχών ζει, αλλά έχει παλιώσει κάπως, επισημαίνει ο μεγαλοεπενδυτής Dennis Gartman, o οποίος έχει προειδοποιήσει για το πόσο γρήγορα η πτώση μπορεί να έρθει η πτώση.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι τα χρόνια που πέρασε στην αίθουσα συναλλαγών του έχουν διδάξει ότι «τα πράγματα κατεβαίνουν πιο γρήγορα απ' ό,τι ανεβαίνουν».
Εξηγώντας στο CNBC γιατί η εκτόξευση του δείκτη VIX δεν επιτάχυνε την πτώση των τιμών στις αμερικανικές μετοχές, ο Gartman επεσήμανε ότι η υπόθεση ότι η μεταβλητότητα οδηγεί σε καθοδικούς κινδύνους είναι εσφαλμένη και οι αγορές έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν αυτό.
«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι ο VIX έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μπορείς να έχεις αστάθεια και στις δυο κατευθύνσεις» είπε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι ο VΙΧ δεν είναι ένα μέτρο για την άνοδο ή την κάθοδο αλλά για τη μεταβλητότητα.
«Υπάρχουν γεωπολιτικές συνθήκες εκεί έξω που είναι πολύ ενοχλητικές...
Και νομίζω ότι η αγορά θέλει να τις προεξοφλήσει» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κατά 17% άνοδο του VIX τις δυο πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης αυτής της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης