Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών μέσα από 7 διαγράμματα

tags :
Goldman Sachs: Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών μέσα από 7 διαγράμματα
Οι μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις
Ειδικό κεφάλαιο για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου αφιερώνει η Goldman Sachs, στην τελευταία ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επιχειρώντας μέσα από 7 διαγράμματα να σκιαγραφήσει την πορεία και τις προοπτικές του ελληνικού κλάδου.
Ειδικότερα, στην 86σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "European Banks, Sector overview and Conviction List stocks" (Ευρωπαϊκές τράπεζες, ανάλυση τομέα και η λίστα μετοχών) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs επαναλαμβάνει ότι οι μετοχές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου εξαρτώνται από τις πολιτικές εξελίξεις, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία της καταθετικής βάσης.
Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν πάνω από 40 δισ. ευρώ από τα τέλη του 2014.



Η πολιτική αβεβαιότητα εντείνει την εξάρτηση του ελληνικού κλάδου από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος, ενώ αυξάνει και το μερίδιο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), το οποίο είναι το υψηλότερο της Ευρώπης, μετά από εκείνο της Κύπρου.



Υπό αυτά τα δεδομένα η ανάκαμψη στην κερδοφορία καθυστερεί, με το βασικό πρόβλημα να παραμένει ο υψηλός δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).



Άλλωστε, τα σχέδια μείωσης των NPEs δεν έχουν ακόμη "τεσταριστεί" στην πράξη:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης