Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δυναμική ΑΧΕ: Διάσπαση με καλό τζίρο των 700 μονάδων θα οδηγήσει την αγορά στις 730 μονάδες

tags :
Δυναμική ΑΧΕ: Διάσπαση με καλό τζίρο των 700 μονάδων θα οδηγήσει την αγορά στις 730 μονάδες
Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η προσέγγιση θα κρίνει την πορεία της αγοράς συμφωνα με τη Δυναμική ΑΧΕ
Η ανοδική τμήση της συσσώρευσης, που είχε αποτυπωθεί από το Γενικό Δείκτη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των 660 με 675 μονάδων έχει  ανοίξει το διάδρομο για την προσέγγιση της πολυπόθητης περιοχής  ψυχολογικής αντίστασης των 700 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής χρηματιστηριακής Απόστολος Μάνθος.
Η πιθανή έλευση του Γενικού Δείκτη  άνω των 700 μονάδων με περίσσια ανοδικών καυσίμων μπορεί να  δώσει ώθηση προς την πολύ σημαντική περιοχή αντίστασης των 730 μονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση, που ο Γενικός Δείκτης δηλώσει αδυναμία κίνησης προς το όριο των 700 μονάδων μπορεί να επιφέρει ένα διαγραμματικό pullback προς το επίπεδο βραχυχρόνιας στήριξης των 675 με 670 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανοδική τμήση των 1800 μονάδων για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25, καθώς επετεύχθη μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες.  
Τεχνικά το επόμενο σημείο αντίστασης εντοπίζεται στις 1872 μονάδες.
Σημείο, όπου θα πρέπει ο δείκτης να το διασπάσει με «δύναμη» επιβεβαίωσης  για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα κοιτώντας πλέον προς το επίπεδο των 1950 μονάδων.
Οποιαδήποτε όμως επιστροφή χαμηλότερα των 1800 μονάδων θα έθετε το κίνδυνο ενός «Bull trap» σχηματισμού δίνοντας έτσι πόντους στο σενάριο επαναξιολόγησης της ζώνης στήριξης των 1760 με 1740 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης