Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Express: Η διαμάχη των πιστωτών απειλεί την ελληνική αξιολόγηση - Μόνο η Ελλάδα υποχωρεί

tags :
Express: Η διαμάχη των πιστωτών απειλεί την ελληνική αξιολόγηση - Μόνο η Ελλάδα υποχωρεί
Η αξιολόγηση "σύρεται" για πολλούς μήνες ήδη, με τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια συνολική συμφωνία
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθούν να διαμάχονται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της βρετανικής Express, η οποία επικαλείται τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βρίσκονται ακόμη στα «μισά του δρόμου».
Η αξιολόγηση "σύρεται" για πολλούς μήνες ήδη, με τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια συνολική συμφωνία τόσο για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα όσο και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με τους όρους της διάσωσης, η επόμενη δόση του δανείου δεν μπορεί να δοθεί στην Αθήνα έως ότου ολοκληρωθεί αξιολόγηση.
Ο όρος αυτός πιέζει όλο και περισσότερο την Αθήνα να κάνει υποχωρήσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα ομόλογά που κλείνουν τον προσεχή Ιούλιο.
Ωστόσο, η Lagarde σηματοδότησε ότι μια συμφωνία είναι ακόμα πολύ μακριά, αν και οι συζητήσεις κινούνται «προς τη σωστή κατεύθυνση».
Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι μέρος της διάσωσης, εκτός εάν οι μεταρρυθμίσεις είναι αξιόπιστες.
Θέλει επίσης τη δέσμευση να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Υπάρχουν επίσης διαφωνίες σχετικά με το είδος των μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα πρέπει να κάνει για να εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης