Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Πως θα περιοριστεί το QE της ΕΚΤ - Το 4ο τρίμηνο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί

tags :
HSBC: Πως θα περιοριστεί το QE της ΕΚΤ - Το 4ο τρίμηνο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί
Οι αναλυτές της HSBC αναφέρουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το πρόγραμμα αγορών assets της ΕΚΤ
Την εκτίμηση ότι πριν την αύξηση των επιτοκίων, η ΕΚΤ πρέπει να αλλάξει τη μελλοντική καθοδήγηση αναφέρουν οι αναλυτές της HSBC επισημαίνοντας ότι ακόμα κι ο Ιούνιος του 2017 φαίνεται πως είναι νωρίς.
«Έως τον Ιούνιο θα προβλέπεται ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται και πάλι στο 1,5% και θα υποχωρεί.
Για να αποφευχθεί η κερδοσκοπία των αυξήσεων των επιτοκίων, πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ θα περιμένει μέχρι το τέταρτο τρίμηνο πριν να προσαρμόσει τη μελλοντική της καθοδήγηση» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.
Όσον αφορά στις αγορές assets, οι αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον σημερινό αριθμό (60 δισ. ευρώ ανά μήνα) μέχρι το τέλος του 2017.
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα θα επεκταθεί για ακόμα τρεις μήνες ωστόσο το ποσό θα μειωθεί στα 40 δισ. ευρώ έως τη λήξη του προγράμματος τον Δεκέμβριο.
Μάλιστα, η HSBC αναμένει αυτή τη ανακοίνωση κατά τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τον Οκτώβριο μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.
Στις αρχές του 2018, ο πληθωρισμός αναμένεται χαμηλός λόγω των επιδράσεων από την ενέργεια, κάτι που θα αναγκάσει την ΕΚΤ να ανακοινώσει ακόμα μία τρίμηνη παράταση του QE με μηνιαίες αγορές ομολόγων 40 δισ. ευρώ.
Έπειτα από αυτό, αναμένουμε μια τελευταία τρίμηνη παράταση με μηνιαίες αγορές 20 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την HSBC έως το τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ΕΚΤ δεν θα αγοράζει assets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης