Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Η χαμηλή προσέλευση των γάλλων ψηφοφόρων θα μπορούσε να ευνοήσει τη Marine Le Pen

tags :
HSBC: Η χαμηλή προσέλευση των γάλλων ψηφοφόρων θα μπορούσε να ευνοήσει τη Marine Le Pen
Υπάρχουν πολλά σενάρια που δείχνουν την αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους 4 επικρατέστερους υποψηφίους
Η χαμηλή προσέλευση των γάλλων ψηφοφόρων θα μπορούσε να ευνοήσει τη Marine Le Pen, την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC.
Στις 23 Απριλίου του 2017, οι γάλλοι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των απρόβλεπτων προεδρικών εκλογών.
Ο δεύτερος γύρος θα ακολουθήσει στις 7 Μαΐου.
Σε ένα τυπικό πρώτο γύρο, τα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα, με βάση τα exit poll περίπου στις 8 μ.μ., τοπική ώρα (ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε exit poll μπορούν να κυκλοφορήσουν πριν τις 8 μμ, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο).
Σύμφωνα με την HSBC, υπάρχουν πολλά σενάρια που δείχνουν την αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους 4 επικρατέστερους υποψηφίους.
Η πρώτη σειρά των προκαταρκτικών στοιχείων σχετικά με τα ποσοτά θα έρθει από το Υπουργείο Εσωτερικών γύρω στις 24:00, όταν θα κυκλοφορήσει την πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων.
Η χαμηλή προσέλευση θα μπορούσε να ευνοήσει την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, αναφέρει η HSBC.
Ο γαλλικός εκλογικός νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων πριν τις 20:00 τοπική ώρα, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Είναι πιθανό ότι ορισμένες διεθνείς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκτός της Γαλλίας θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες εκτιμήσεις νωρίτερα.
Το 2012, μερικές βελγικές και ελβετικές ιστοσελίδες ανέφεραν από τις 15:00 ότι ο Hollande θα κέρδιζε στο δεύτερο γύρο (Le Monde 7 Μαΐου 2012).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης