Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν επηρεάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας η εξαγγελία πρόωρων εκλογών

Fitch: Δεν επηρεάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας η εξαγγελία πρόωρων εκλογών
Ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει πως σημαντικό ρόλο συνεχίζει να η οικονομική ανάπτυξη του νησιού, το έλλειμμα στον προϋπολογισμό αλλά και η σχέση δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ
Η σημερινή (18 Απριλίου 2017) εξαγγελία της Theresa May για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου 2017 δεν επηρεάζει την πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει σε σχόλιό του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Ο αμερικανικός οίκος υπογραμμίζει πως σημαντικό ρόλο συνεχίζει να η οικονομική ανάπτυξη του νησιού, το έλλειμμα στον προϋπολογισμό αλλά και η σχέση δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.
Επισημαίνεται πως η τωρινή βαθμολογία για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας είναι «ΑΑ», με αρνητικό όμως outlook (προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου).
Η Fitch υπενθυμίζει ότι οι δημοσκοπήσεις του πρόσφατου παρελθόντος δίνουν προβάδισμα στους κυβερνόντες συντηρητικούς, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε πρόβλεψη, ενώ συμπληρώνει ότι μία έτερη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, είναι η επιθυμία της Σκωτίας να αποσχιστεί από το Βασίλειο.
Κλείνοντας, αφού εκτιμήσει πως το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο απόγειό του μέσα στο 2018, υπογραμμίζει πως το νησί δεν έχει υποφέρει μέχρι στιγμής από κάποια οικονομική επιβράδυνση μετά και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2017….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης