Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αυξήστε τις θέσεις στο δολάριο έναντι του ευρώ - Αβεβαιότητα για τη Γαλλία

tags :
Goldman Sachs: Αυξήστε τις θέσεις στο δολάριο έναντι του ευρώ - Αβεβαιότητα για τη Γαλλία
Θα είναι μια καλή προστασία σε περίπτωση που η στρατηγική του risk off συνεχιστεί στην Ευρώπη
Να αυξήσουν τις θέσεις τους στο δολάριο, έναντι του ευρώ, συστήνει στους επενδυτές η Goldman Sachs, εξαιτίας της αύξησης του πολιτικού κινδύνου ενόψει του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, 23 Απριλίου 2017.
Στην τελευταία 25σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Repricing of European political risk Act II" (Ανατιμολογώντας τον ευρωπαϊκό πολιτικό κίνδυνο - Πράξη ΙΙ), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs τονίζει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, από τον οποίο θα αναδειχθούν οι δύο υποψήφιοι για την ανάλυψη της προεδρείας της χώρας.
Βέβαια, το τελευταίο τρίμηνο το ύψος του πολιτικού κινδύνου εμφάνισε αυξομειώσεις, με το "θερμόμετρο" του ρίσκου να έχει αυξηθεί σημαντικά από τα τέλη του Φεβρουαρίου.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πιέσεις στις μετοχικές αγορές της Ευρώπη, ωστόσο ο δείκτης Euro Stoxx 50, ο οποίος και αποτυπώνει καλύτερα την αποτίμηση των ευρωπαϊκών μετοχών, κινείται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από το βρετανικό δημοψήφισμα που αποφάσισε το Brexit.
Και με τα τελευταία δεδομένα, οι ευρωπαϊκές μετοχές δείχνουν να βρίσκονται στα εδάφη της υπερτίμησης, όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, με βάση τον δείκτη Stoxx 50.
Γι αυτόν τον λόγο συστήνουν να αυξηθούν οι θέσεις των επενδυτών στο δολάριο, αν και τα περιθώρια ανόδου του αμερικανικού νομίσματος είναι πολύ μικρά.
Αντίθετα, εκτιμούν ότι θα είναι μια καλή προστασία σε περίπτωση που η στρατηγική του risk off συνεχιστεί στην Ευρώπη, όσο πλησιάζουμε προς τις γαλλικές εκλογές.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τα κυριότερα assets παγκοσμίως:



Η διασύνδεση των βασικών κατηγοριών assets από το 2001 (Οι επιρροές των περιουσιακών στοιχείων):



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης