Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μιζέρια στο ΧΑ – Χωρίς επενδυτές και ειδήσεις άλλη μία αδιάφορη συνεδρίαση αναμένεται από τους αναλυτές

tags :
Μιζέρια στο ΧΑ – Χωρίς επενδυτές και ειδήσεις άλλη μία αδιάφορη συνεδρίαση αναμένεται από τους αναλυτές
Ο τζίρος του 2017 είναι χειρότερος από το 2016 που πάλι ήταν χαμηλός για να δώσει κέρδη στις ΑΧΕ αλλά και την ΕΧΑΕ
Σε περιβάλλον μιζέριας και απαξίωσης αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η εγχώρια αγορά με τους επενδυτές να περιμένουν νέα από τη συνάντηση του ΔΝΤ.
Η αγορά κινείται εντός του θετικού σεναρίου και βλέπει προς τις 700 μονάδες αλλά η απουσία τζίρου δημιουργεί αμηχανία και ανησυχία στους εμπλεκόμενους.
Μπορεί τα χαρτοφυλάκια να «τσιμπάνε» κάτι σε αξία, αλλά στις χρηματιστηριακές αυτή η άνοδος δεν μεταφράζεται σε έσοδα και παρατείνει το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται.
Ο τζίρος από την αρχή του χρόνου είναι σημαντικά χαμηλότερος από πέρυσι που πάλι δεν ήταν ικανός να δώσει κέρδη στις χρηματιστηριακές ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
Από την άλλη και μετοχές που εμπλέκονται όπως η ΕΧΑΕ, δεν μπορούν να δημιουργήσουν κέρδη ή να αυξήσουν τα ταμειακά διαθέσιμα και να καλύψουν για παράδειγμα το μέρισμα στους μετόχους.

Eurobank

Περιμένουμε πως η αγορά θα παραμείνει χωρίς ξεκάθαρη τάση λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, ενώ αναμένεται και ο τζίρος να είναι περιορισμένος.

Euroxx

Περιμένουμε μία ακόμη συνεδρίαση χωρίς ενδιαφέρον.

Beta

Η εγχώρια και χωρίς σημαντικά νέα επικαιρότητα ίσως κρατήσει σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης την αγορά με παράλληλα περιορισμένες συναλλαγές καθώς οι επενδυτές αναζητούν νέα από την συνάντηση του ΔΝΤ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης