Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Απροετοίμαστες οι αγορές για τις γαλλικές εκλογές - Όλα τα σενάρια είναι πιθανά

tags :
Bank of America Merrill Lynch: Απροετοίμαστες οι αγορές για τις γαλλικές εκλογές - Όλα τα σενάρια είναι πιθανά
Οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους
Όλα είναι πιθανά για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η οποία εκτιμά ότι η αγορά φαίνεται να υποτιμά τους κινδύνους.
Στην σημερινή 8σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Frexit risks underpriced" (Οι κίνδυνοι για μία έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ είναι υποτιμημένοι), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι το χειρότερο αποτέλεσμα για τις αγορές είναι αν η Le Pen και ο Melenchon αναμετρηθούν στον 2ο γύρο των γαλλικών εκλογών.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι αγορές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την τιμολόγηση των κινδύνων ενός Frexit.
Επίσης, θα μπορούσαν να αντιδράσουν αρνητικά σε ένα σενάριο να βρεθούν αντιμέτωποι στο 2ο γύρο ο Fillon και ο Melenchon, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Melenchon θα μπορούσε να κερδίσει.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους.
Παρόλο που οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος δείχνουν ότι οι επενδυτές αναζητούν την αντιστάθμιση, ωστόσο διαφαίνεται ότι παραμένουν long στα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία.
Στο θετικό σενάριο εκτιμά ότι το ευρώ μπορεί να διαμορφωθεί στα 1,10 δολάρια, ενώ στο αρνητικό εκτιμάται ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα μπορεί να κατρακυλήσει στα 0,90 δολάρια.



Οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί

Λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, οι υποψήφιοι Macron, Le Pen, Fillon και Melenchon βρίσκονται μέσα στο περιθώριο λάθους στις δημοσκοπήσεις.
Οι κίνδυνοι από τις γαλλικές εκλογές θα μπορούσαν να αυξηθούν, καθώς υπάρχουν έξι δυνατοί συνδυασμοί, την ώρα που το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων παραμένει πολύ υψηλό.
Η άμεση διάσπαση της Ευρωζώνης κινδυνεύει εάν η Le Pen  κερδίσει στον δεύτερο γύρο.
Σε περίπτωση που η Le Pen οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα, τότε θα ξεκινήσει και η τιμολόγηση των κινδύνων Frexit.
Παράλληλα, μια επιλογή μεταξύ Le Pen και Melenchon θα είναι μια επιλογή μεταξύ των δύο άκρων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα, Frexit και διάλυση της
Ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Macron ή ο Fillon θα είναι τουλάχιστον φιλικοί προς την αγορά βραχυπρόθεσμα.
Και οι δύο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις για την επίτευξη συναίνεσης, προκειμένου να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η γαλλική οικονομία.
Παράλληλα, η Bank of America Merrill Lynch παρατηρεί ότι οι αγορές θα μπορούσαν επίσης να αντιδράσουν αρνητικά σε ένα πιθανό σενάριο να υπάρξει αναμέτρηση Fillon και Melenchon στον δεύτερο γύρο, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Melenchon θα μπορούσε να κερδίσει.

Οι αγορές είναι απροετοίμαστες για το χειρότερο

Οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους από τις γαλλικές εκλογές.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης