Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Σε περίπτωση Frexit, θα αναβιώσει η κρίση χρέους του 2012 στην Ευρώπη

JP Morgan: Σε περίπτωση Frexit, θα αναβιώσει η κρίση χρέους του 2012 στην Ευρώπη
Οι προτάσεις των υποψηφίων στις γαλλικές εκλογές δείχνουν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει όλη την ΕΕ
Δεδομένου ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη και μια από τις επτά μεγαλύτερες ανά τον κόσμο, αλλά και ότι ο πρόεδρος της έχει αρκετές εξουσίες ώστε να επηρεάσει την οικονομία και την πολιτική της χώρας, οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα επηρεάσουν όλη την Ευρώπη.
Εξάλλου, οι προτάσεις των υποψηφίων (περί Frexit, μετανάστευσης κλπ) δείχνουν ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα επηρεάσει μόνο το μέλλον της Γαλλίας αλλά και της ΕΕ.
«Καθώς δυο υποψήφιοι των γαλλικών προεδρικών εκλογών έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για ένα Frexit μετά την εκλογή τους, αυτές οι εκλογές έχουν -φυσικά- επιδράσεις και εκτός των γαλλικών συνόρων» επεσήμανε στο CNBC ο Vincent Juvyns της JP Morgan Asset Management.
«Παρ' όλο που τα νομοθετικά εμπόδια για ένα Frexit είναι πολλά, σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και αδύνατο.
Σε μια τέτοια κατάσταση, το ευρωπαϊκό πρότζεκτ σίγουρα θα τεθεί σε κίνδυνο, η μεταβλητότητα θα αυξηθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα μπούμε σε μια κατάσταση που τουλάχιστον θα είναι παρόμοια με αυτή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους του 2012» πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης