Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IHS Markit: Οι εκλογές στη Γαλλία αποτελούν το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο για το outlook της ευρωζώνης

tags :
IHS Markit: Οι εκλογές στη Γαλλία αποτελούν το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο για το outlook της ευρωζώνης
Σύμφωνα με την IHS Markit, η επιχειρηματική διάθεση έχει σαφώς ισχυροποιηθεί ενόψει των γαλλικών εκλογών
Η δυναμική της οικονομίας της ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Απρίλιο του 2017 με τον ταχύτερο ρυθμό 6 ετών, σηματοδοτώντας ένα ισχυρό ξεκίνημα στο δεύτερο τρίμηνο εν μέσω αυξημένης ζήτησης και έντονης αύξησης της απασχόλησης, σύμφωνα με το Bloomberg.
Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρεται σε ανάλυση της IHS Markit, ότι ο δείκτης Διευθυντών Προμηθειών για τον κατασκευαστικό κλάδο και τις υπηρεσίες αυξήθηκε σε 56,7 τον Απρίλιο από 56,4 τον Μάρτιο.
Επίσης, η δημιουργία θέσεων εργασίας αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο μέσα σε μια δεκαετία με περισσότερες ενδείξεις αυξανόμενων μισθολογικών πιέσεων, σύμφωνα με την έκθεση.
Η ανάκαμψη της ευρωζώνης επιταχύνεται παρά τις εκλογές που αναμένεται στη Γαλλία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν πρόεδρο που εχθρικός απέναντι στο ενιαίο νόμισμα.
«Οι εκλογές στη Γαλλία αποτελούν το μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο ρίσκο για το outlook αλλά ενόψει των εκλογών η επιχειρηματική διάθεση έχει σαφώς ισχυροποιηθεί» επισημαίνει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, το μέτρο της Markit για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο της Γερμανίας εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για το μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης