Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα όρια της διόρθωσης στο ΧΑ σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και τι περιμένουν τρεις ΑΧΕ

tags :
Τα όρια της διόρθωσης στο ΧΑ σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και τι περιμένουν τρεις ΑΧΕ
Στην στήριξη των 660 μονάδων περιμένουν να κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα αλλά παραμένει εφικτός ο στόχος της υπέρβασης των 700 μονάδων
Μετά την καταγραφή νέων υψηλών φέτος η αγορά εμφάνισε αδυναμία και περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα με αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση της αγοράς.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διόρθωση μπορεί να συνεχιστεί αλλά παραμένει ανοικτό το θετικό σενάριο υπέρβασης των 700 μονάδων με προσέγγιση των 720 μονάδων.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο τεχνικό σχόλιο της IBG η χρηματιστηριακή εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ήπια διόρθωση από το 686, με κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό όγκο συναλλαγών.
Το γεγονός ότι η αγορά κινείται στα χαμηλά της εβδομάδας, καθώς και η διάσπαση του 675 υποδηλώνουν αδυναμία, που πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο στήριξης, που εντοπίζεται στην ζώνη των 660 μονάδων.
Η Beta Χρηματιστηριακή αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έδωσε νέο φετινό υψηλό στις 13 Απριλίου στις 685,73 μονάδες όπου και εισήλθε σε υπεραγορασμένες τεχνικές ζώνες τιμών μετά από 5 μήνες.
Η διόρθωση που ακολούθησε δεν άλλαξε την μεσοπρόθεσμη ανοδική εικόνα καθώς οι τζίροι που συνοδεύουν τις διακυμάνσεις της αγοράς την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα δεν εμφανίζουν δυναμική συνέχισης μιας συστηματικής πτωτικής τάσης παρά το γεγονός της οριακής πλέον σύγκλισης του MACD με το σημείο καμπής και την πιθανή ενεργοποίηση ενός βραχυπρόθεσμου σήματος πώλησης.
Την ίδια στιγμή δύο βασικοί κινητοί μέσοι έχουν απομακρυνθεί από την ζώνη των 630 μονάδων και η κλίση τους πλέον είναι καθαρά ανοδική, γεγονός που ανεβάζει τα βραχυπρόθεσμα επίπεδα αλλαγής τάσης προς τις 650 μονάδες.
Συμπερασματικά, μια τοπική διόρθωση φαίνεται να είναι απόλυτα ελεγχόμενη και με σχετικά περιορισμένο μέλλον καθώς οι αγοραστές δείχνουν να αναλαμβάνουν δράση σε καίρια σημεία της τάσης.
Ως εκ τούτου θα αναμέναμε η επόμενη ανοδική κίνηση να βάλει μπροστά  τον αριθμό «7» στον Γενικό Δείκτη καθώς ως τις 720 μονάδες υπάρχει ένα σχετικά «βατό» πεδίο χωρίς κάποια ισχυρή αντίσταση τιμών.
Τέλος η Δυναμική Χρηματιστηριακή σημείωνε πως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης δε μπόρεσε να συμπληρώσει το ανοδικό κομμάτι του πάζλ, που λείπει από το ημερήσιο διάγραμμα για να «καλύψει» επαρκώς το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων.
Η αδυναμία αυτή, που έχει εμφανώς προκληθεί μετά την ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων στις αρχές του μήνα έχει αποτυπωθεί με μια βραχυχρόνια πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη δίχως όμως να εμπεριέχει κάποιο αξιόλογο τζίρο συναλλαγών.
Μάλιστα  το φαινόμενο αυτό της πλάγιας κίνησης παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις και σε όλες σχεδόν τις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές λόγω της αναμονής των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Ουσιαστικά από τεχνικής απόψεως ο Γενικός Δείκτης  έχει κάτσει πάνω από το «μαξιλάρι» στήριξης των 675 με 661 μονάδων και περιμένει το έναυσμα για να εκτονωθεί είτε προς τις 700 με 710 μονάδες είτε προς το επικίνδυνο επίπεδο των 660 με 655 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης