Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Peterson Institute: Οι προτάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετές για την ανάκαμψη της χώρας

Peterson Institute: Οι προτάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετές για την ανάκαμψη της χώρας
«Τα μέτρα για το χρέος θα ήταν επαρκή μόνο εάν ληφθούν στην ακραία εκδοχή τους» επισημαίνει συνεργάτης του Peterson Institute
Τη στιγμή που το ΔΝΤ επιμένει ότι οι προτάσεις των Ευρωπαίων για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας δεν είναι ρεαλιστικές, κάποιοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο για την πρόταση του Ταμείου όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, ο Jeromin Zettelmeyer, συνεργάτης του Peterson Institute for International Economics και πρώην κορυφαίος οικονομολόγος στο γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, αμφισβητεί ότι οι τρέχουσες προτάσεις για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση των επιτοκίων της θα είναι αρκετές για να ανακάμψει η χώρα.
«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που τέθηκαν στο τραπέζι από τo Eurogroup τον Μάιο του 2016 θα μπορούσαν να είναι επαρκή για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά μόνο εάν τα μέτρα αυτά ληφθούν σε μια ακραία εκδοχή τους», ανέφερε στη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιωτικός τομέας δεν θα δεχτεί αυτού του είδους την αναδιάρθρωση, διότι δίνει στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνητρο για αθέτηση υποχρεώσεων ή επαναδιαπραγμάτευση, όταν το χρέος θα είναι στο αποκορύφωμά του.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Zettelmeyer, λόγω των τεράστιων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, η Ελλάδα θα μπορούσε ακόμα να απαιτήσει επιπλέον 100 δισ. ευρώ έκτακτης βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης