Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τα 3 θετικά μηνύματα από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές - Μικρή η ανησυχία για τον 2ο γύρο

tags :
Deutsche Bank: Τα 3 θετικά μηνύματα από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές - Μικρή η ανησυχία για τον 2ο γύρο
Η Deutsche Bank δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στις δημοσκοπήσεις για την επιτυχία των εκτιμήσεών τους
Τα τρία θετικά μηνύματα που εξήχθησαν από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών επισημαίνει η Deutsche Bank, η οποία μάλιστα δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στις δημοσκοπήσεις για την επιτυχία των εκτιμήσεών τους.
Στη σημερινή έκτακτη 11σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "France: Macron wins round 1, what now?" (Γαλλία: Ο Macron νίκησε στον πρώτο γύρο, τι έπεται;), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank συγκεντρώνει τα τρία θετικά μηνύματα:
1. Οι δημοσκόποι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην πρόβλεψη του αποτελέσματος.
Ο κεντρικός ανεξάρτητος E. Macron νίκησε με λίγο περισσότερο από το 23% των ψήφων, ενώ η ευρωσκεπτικιστής ηγέτις του Εθνικού Μετώπου, M. Le Pen, πήρε τη δεύτερη θέση.
Ο κεντροδεξιός υποψήφιος F. Fillon ήταν τρίτος με ~ 20%, ακολουθούμενος στενά από τον αριστερό υποψήφιο J. L. Mélenchon.
2. Η προσέλευση ήταν υψηλή και ήταν σύμφωνη με τα προηγούμενα ιστορικά.
3. Ο νικητής του πρώτου γύρου ήταν ένας μεταρρυθμιστής φιλοευρωπαίος υποψήφιος.
Είναι σημαντικό για τον Macron να διασφαλίσει ότι αρκετοί ψηφοφόροι θα αποδεχθούν να τον υποστηρίξουν στον δεύτερο γύρο εναντίον της Le Pen.
Οι κεντροαριστεροί και οι κεντροδεξιοί πολιτικοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον Macron, αλλά ο Mélenchon αρνήθηκε να δώσει οδηγίες ψήφου στο εκλογικό σώμα του.
Γενικά, η πιθανότητα μιας προεδρίας Le Pen έχει μειωθεί, αλλά δεν είναι ακόμη μηδενική, εκτιμά ο Deutsche Bank.
Οι κίνδυνοι ενός πιθανού νέου σκανδάλου, η έντονη συζήτηση για την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου ή ο εφησυχασμός από το εκλογικό σώμα θα πρέπει να παρακολουθούνται ακόμη.
Παρ 'όλα αυτά, με την αγορά να αισθάνεται σχετικά άνετα με τον κίνδυνο του δεύτερου γύρου μεταξύ Macron και Le Pen, μπορούμε να αρχίσουμε να εφησυχάζουμε από τη Γαλλία, αναφέρει η γερμανική τράπεζα.




Πέρα από τη Γαλλία

Συνολικά, δεδομένου του πόσο σύντομα είναι η ψηφοφορία του δευτέρου γύρου των γαλλικών εκλογών και με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Le Pen θα χάσει τη γαλλική προεδρεία από τον Macron, η αγορά θα έπρεπε να αισθάνεται σχετικά άνετα με τον κίνδυνο ενόψει της 7ης Μαΐου.
Η αγορά μπορεί να αρχίσει να κοιτάζει πέρα από τη Γαλλία.
Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα πυκνό πολιτικό ημερολόγιο, καθώς περιμένουμε τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο και στην Ιταλία πριν από τον Απρίλιο του 2018.
Κατά την άποψη της Deutsche Bank, η χώρα με τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρνητικού για την αγορά λαϊκιστικού σοκ είναι η Ιταλία, αλλά με τις ιταλικές εκλογές να καθυστερούν ακόμη, η αγορά μπορεί να μην επικεντρωθεί σε αυτό ακόμη.
Θεωρεί επίσης ότι το επόμενο θέμα είναι τα πρώτα βήματα στη σταδιακή σύσφυγξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, με τις πιθανότητες όμως να υπάρξουν εκπλήξεις να είναι ακόμη πολύ μικρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης