Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η πρωτιά του Macron είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά μόνο ένα βήμα

Goldman Sachs: Η πρωτιά του Macron είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά μόνο ένα βήμα
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τοποθετεί τον κεντρώο υποψήφιο στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα
Αν και μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών πολλοί έχουν αρχίσει να μιλάνε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, η Goldman Sachs προσπαθεί να «επιβάλει» την ηρεμία, τοποθετώντας τον Emmanuel Macron, τοποθετώντας τον σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πολιτικό κίνημα.
Το 23,9% που εξασφάλισε ο Macron αντιπροσωπεύει «μια θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της πολιτικής στη Γαλλία και ίσως ευρύτερα στην Ευρώπη» επεσήμανε ο Huw Pill της Goldman Sachs.
Ωστόσο, ανέφερε ότι «ίσως πρέπει να το ερμηνεύσουμε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά μόνο ένα βήμα».
Για τον ίδιο, ο δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση στην οποία: «το παραδοσιακό αριστερό/δεξιό φάσμα των πολιτικών απόψεων ίσως διαλύεται ή τουλάχιστον παραλληλίζεται με ένα άλλο φάσμα που πηγαίνει από τον ευρωσκεπτικισμό προς μια διεθνιστική, φιλοευρωπαϊκή παγκοσμιοποιημένη αγορά».
Αυτό αντικατοπτρίστηκε στις εκλογές του Μαρτίου στην Ολλανδία, στις οποίες ο τότε πρωθυπουργός Mark Rutte διατήρησε τη θέση του.
O Pill συμφώνησε με άλλους αναλυτές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο Macron πρέπει να κερδίσει μεγάλη υποστήριξη στις εκλογές του Ιουνίου προκειμένου να εφαρμόσει ομαλά το ρεφορμιστικό του πρόγραμμα και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Macron δεν έχει από πίσω του κάποιο πολιτικό κόμμα.
Ο Macron «πρέπει να φτιάξει έναν νέο συνασπισμό», πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε ότι τελικά ο Κεντρώος υποψήφιος αντιπροσωπεύει κυρίως την πολλή δουλειά που είναι σε εξέλιξη ( work in progress).
Επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να προβεί σε νομοθετικές αλλαγές που παρακάμπτουν μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 49.3.
Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στον Macron να προχωρήσει γρήγορα σε ορισμένες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης