Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Δύσκολο το ράλι στα γαλλικά ομόλογα, ακόμα κι αν κερδίσει ο Macron

Capital Economics: Δύσκολο το ράλι στα γαλλικά ομόλογα, ακόμα κι αν κερδίσει ο Macron
Οι περισσότεροι αναμένουν συνέχεια του θετικού κλίματος για τα χρηματιστήρια και τις αγορές χρέους στη Γηραιά Ήπειρο
Το γαλλικά κρατικά ομόλογα κατέγραψαν ράλι σήμερα 24 Απριλίου 2017, στον απόηχο της νίκης του Emmanuel Macron στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς η αβεβαιότητα εγκατέλειψε προσωρινά το επενδυτικό κοινό.
Μάλιστα, οι περισσότεροι αναμένουν συνέχεια του θετικού κλίματος για τα χρηματιστήρια και τις αγορές χρέους στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι δημοσκοπήσεις, μέχρι στιγμής, φανερώνουν έναν «περίπατο» του ανεξάρτητου κεντρώου επί της Marine Le Pen.
Ενδεικτικά, η απόδοση στο 10ετές μειώθηκε κατά 9,9 μονάδες βάσης στο 0,826%, ενώ για το 2ετές η πτώση ήταν 13,9 μονάδες βάσης, στο 0,467%.
Ωστόσο, η Capital Economics δε συμβαδίζει με την απαισιοδοξία, εκφράζοντας την άποψη πως σύντομα θα μπει «στοπ» στην παραπάνω τάση, ακόμα κι αν εκλεγεί ο κ. Macron την 7η Μαΐου 2017.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Capital, Daniel Christen, η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας δεν είναι ίδιας ισχύος σε σχέση με παλιότερα, ενώ η σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ε.Κ.Τ. αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης