Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Η Γαλλία μπορεί να ωφεληθεί από τον Macron - «Κλειδί» οι βουλευτικές εκλογές

tags :
Franklin Templeton: Η Γαλλία μπορεί να ωφεληθεί από τον Macron - «Κλειδί» οι βουλευτικές εκλογές
«Kλειδί» για τη διακυβέρνηση Macron θα αποτελέσουν οι βουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου
Η Γαλλία μπορεί να ωφεληθεί από τον Emmanouel Macron, εφόσον ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος κερδίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαϊου 2017, εκτιμούν οι αναλυτές της Franklin Templeton.
Όπως εξηγούν, Γαλλία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα ωφεληθούν από μια κυβέρνηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων, υπό την προεδρία του Macron.
Σύμφωνα με την Franklin Templeton, «κλειδί» για τη διακυβέρνηση Macron θα αποτελέσουν οι βουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα αποτελέσει το βαρόμετρο για τις δυνατότητες της νέας κυβέρνησης, καθώς προς το παρόν ο Macron είναι ένας υποψήφιος πρόεδρος... χωρίς κόμμα.
Ως εκ τούτου είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τη στήριξη που θα λάβει από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (από όπου προέρχεται) αλλά και από την κεντροδεξιά.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στην τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους υποψηφίους Macron και Le Pen στις 3 Μαΐου 2017.
Όσον αφορά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, η έκπληξη ήταν ότι...δεν υπήρξε έκπληξη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.
Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις προέβλεψαν σωστά ότι Macron και Le Pen θα μονομαχήσουν στον β΄γύρο για την προεδρία της Γαλλίας, αποτέλεσμα το οποίο προκάλεσε ευφορία στις αγορές και έστειλε το ευρώ σε υψηλά πέντε μηνών έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης