Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένουν οι αναλυτές – Φρέσκο χρήμα στηρίζει την αγορά

tags :
ΧΑ: Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένουν οι αναλυτές – Φρέσκο χρήμα στηρίζει την αγορά
Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ καθώς πραγματοποιεί γενική συνέλευση για την διανομή μερίσματος 0,60 ευρώ μικτό ανά μετοχή
Μετά από τρεις συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 5,2% οι αναλυτές δεν αποκλείουν ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, χωρίς ωστόσο να περιμένουν μεγάλη διόρθωση αφού όπως σημειώνουν έχει αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και υπάρχουν νέες εισροές.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα και οι καλές εταιρείες θα προσελκύσουν αγοραστές.
Στο επίκεντρο και ο ΟΠΑΠ που αποφασίζει διανομή υπόλοιπου μικτού μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως έχει δώσει έκτακτο μέρισμα 0,57 ευρώ ανά μετοχή και προμέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή άρα το συνολικό θα διαμορφωθεί στο 1,29 για το 2016 που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 14,3%.

Eurobank

Ενώ η ειδησεογραφία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές παραμένει υποστηρικτική, κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές μετά το τριήμερο δυνατό ράλι, ειδικά στον τραπεζικές κλάδο.
Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ήπια θετική συνεδρίαση σήμερα.

Euroxx

Περιμένουμε το ΧΑ να συσσωρεύσει σήμερα μετά το πρόσφατο ράλι

Beta

Μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 5,2% και νέα υψηλά έτους οι επενδυτές ίσως μειώσουν το momentum και να προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης μέρους των κερδών.
Οι όγκοι ωστόσο δημιουργούν προσδοκίες καθώς νέες εισροές στηρίζουν την αγορά.
Στη σημερινή ατζέντα ξεκινάει η αύξηση της Νίκας και σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση, ενώ ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί γενική συνέλευση για την διανομή του υπόλοιπου μερίσματος ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή μικτό.
Επίσης συνεδριάζει η ΕΚΤ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης