Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζεται σε σταθερό από αρνητικό το outlook της Ιαπωνίας - Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Α»

tags :
Fitch: Αναβαθμίζεται σε σταθερό από αρνητικό το outlook της Ιαπωνίας - Επιβεβαιώνεται  η αξιολόγηση  «Α»
Η βελτιωμένη οικονομική προοπτική της Ιαπωνίας μείωσε τους κινδύνους για την πορεία του δημόσιου χρέους της χώρας
Αναβαθμίζει τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) της Ιαπωνίας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ασιατικής χώρας στο «Α». Το ανώτατο όριο αξιολόγησης παραμένει στο ΑΑ».
Η βελτιωμένη οικονομική προοπτική της Ιαπωνίας μείωσε τους κινδύνους για την πορεία του δημόσιου χρέους της χώρας, σημειώνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Τα αναθεωρημένα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι αναμενόταν.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κυκλική ανοδική πορεία, η οποία υποστηρίζεται από τη βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική στήριξη και την ενίσχυση της εξωτερικής ζήτησης.
Ο οίκος Fitch προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας  ΑΕΠ θα αυξηθεί στο 238% του ΑΕΠ το 2024, από 230% το 2016, σε σύγκριση με την προηγούμενη προβλεπόμενη αύξηση σε 260% από 245% τον Ιούνιο 2016.
Επιπλέον ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι, οι εξαγωγές θα συνεχίσουν να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη χωρίς την αύξηση του προστατευτισμού.
Η Fitch αναμένει ότι η ισχυρή αγορά εργασίας, οι υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις αλλά και ο αυξανόμενος τουριστικός τομέας θα στηρίξουν περαιτέρω την οικονομία. Αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,0% και 0,9% το 2017 και 2018, αντίστοιχα, από 0,6% και 0,7%, αντίστοιχα, κατά την εποχή της επανεξέτασης του 2016.
Ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας καθυστερεί κάτω από τα νέα δεδομένα, λόγω της ταχείας γήρανσης του πληθυσμού.
Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων  από το 2013 με την επωνυμία "Abenomics" για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Υπήρξαν  επιτυχημένα δείγματα, ιδίως όσον αφορά στην αγορά εργασίας  και τη μετατροπή θέσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
Πάντως η έντονη οικονομική αναζωογόνηση που αναμένει η χώρα αργεί και προς αυτή την κατεύθυνση επηρεάζει και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου των χωρών του Ειρηνικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης