Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Το ράλι των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ τελείωσε

BofA Merrill Lynch: Το ράλι των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ τελείωσε
Οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch επισημαίνουν ότι οι τιμές των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης βρίσκονται στα επίπεδα «τεχνολογικής φούσκας»
Το ράλι που σημείωσαν μετά τις αμερικανικές εκλογές οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης στη Wall Street έχει τελειώσει, σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch.
Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έφτασε σε νέο ρεκόρ όλων των εποχών την Τετάρτη (26/4/2017) ενώ ενισχυθεί κατά 19% μετά τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2016, καθώς οι επενδυτές εισέρευσαν σε αυτό που πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι θα είναι οι μεγαλύτεροι νικητές των σχεδίων του Donald Trump.
Αλλά με τις τιμές να βρίσκονται στα επίπεδα της «τεχνολογικής φούσκας» η Bank of America Merrill Lynch αποσύρει τη σύσταση long.
«Παρά τη σκληρή αρχή στις αρχές του έτους, διατηρήρησαμε την τακτική bullish στάση για τις αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίσης βασιζόμενοι στη λογική ότι οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης είναι η καλύτερη τοποθέτηση για κέρδη από την αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική και τη φορολογική μεταρρύθμιση...» αναφέρουν οι αναλυτές και αναφέρονται στο ενδεχόμενο να μη συμβεί η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Εκτός από αυτό όμως το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και η αυξανόμενη μεταβλητότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης