Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Μέτριος και διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος του Brexit στην πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας

Moody’s: Μέτριος και διαχειρίσιμος ο αντίκτυπος του Brexit στην πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας
Αυτό οφείλεται στο ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες στο νησί παραμένουν αμετάβλητες μετά και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016...
Ο μέχρι στιγμής αντίκτυπος του επικείμενου Brexit στην πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει «μέτριος και διαχειρίσιμος», επαναλαμβάνει σε σχετικό της σημείωμα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Αυτό οφείλεται στο ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες στο νησί παραμένουν αμετάβλητες μετά και το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, παρά ορισμένα σημάδια επιβράδυνσης της κατανάλωσης και μείωσης της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων.
Η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής, ιδιαίτερα στον τομέα των κεφαλαιουχικών αγαθών, υποστήριξε την οικονομική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου στις αρχές του 2017, αναφέρει η Moody’s, σημειώνοντας πως ενώ οι δείκτες υποδηλώνουν κινδύνους μείωσης της κατανάλωσης, οι έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της παραγωγής είναι ανθεκτική, οι εξαγωγικές παραγγελίες των κατασκευαστών αυξάνονται και οι επενδυτικές προοπτικές σταθεροποιούνται, αν και σε χαμηλά επίπεδα.
Μάλιστα, το επενδυτικό κλίμα της χώρας επανήλθε το πρώτο δίμηνο του 2017 στα επίπεδα πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, υποστηριζόμενο από την ενθαρρυντική προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης, αν και ο σχετικός δείκτης παραμένει κάτω από τους πενταετείς μέσους όρους.
Οι δείκτες που σχετίζονται με την κατανάλωση είναι σύμφωνοι με τους πενταετείς μέσους όρους, αλλά έχασαν κάποια δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο.
Οι δείκτες εμπορικού ισοζυγίου είναι κατώτεροι του πενταετούς μέσου όρου και έχουν επιδεινωθεί σε ετήσια βάση, μετά το δημοψήφισμα.
Οι έρευνες δείχνουν αύξηση των παραγγελιών στις εξαγωγές της μεταποιητικής βιομηχανίας, οι οποίες ενισχύονται από την αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά αυτή η τάση είναι λιγότερο ορατή στον τομέα των υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης